اسهل طريقة عمل فول مدمس وطعمية في البيت


من مطبخ: 
وقت التحضير:  ٣٠ دقيقةوقت الطبخ:  ١٥ دقيقةعدد الوجبات: ١٢المطبخ: وصفات و اكلات مصرية وصفة مفضلة لدى:  ١ طباخين آخر تعديل:  ٢٨ تشرين الأول ٢٠١٥

إحفظ الوصفة
أرسل الوصفة

اكلة مصرية بياكلها المصرين في الفطار

هل تعرفين وصفة فول مدمس وطعمية في البيت؟ إليك خطوات تحضيرها في هذه الطريقة الواضحة، جربيها في مطبخك واضيفي تعليقاتك!


مقادير فول مدمس وطعمية في البيت

نص كيلو فول صحيح 
1 جزرة
1 طماطم
1 بصلة صغيرة
ربع كوب عدس اصفر 
ربع كوب فول مدشوش


للطعمية:

نص كيلو فول مدشوش
بصلة
ملعقة كبيرة شبت
ملعقة كبيرة بقدونس
ملعقة كزبرة
4 فصوص ثوم
ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل
قرن فلفل حار
2 بيض مسلوق

طريقة تحضير فول مدمس وطعمية في البيت

١. ننقع الفول الصحيح ومعه الفول المدشوش وهو عبارة عن فول منغير قشر من الليل لحد الصبح.

٢. الصبح نصفي ماء النقع ونغسله جيدا ثم نضعه في ماء نظيف ومعه الجزرة، الطماطم والبصلة المقطعة، نضعه عل النار حتى يغلي وبعدين نهدي النار، ممكن نضع شياطة تحت اناء الفول

٣. ونتركه حتى يستوي تماما.

٤. اذا الماء قل شوية نزود علية ماء مغلي علشان لونة بيسود اذا كانت الماء بارد، نقلبه بمعلقة خشب.

٥. لما يستوي نغسل العدس الاصفر ونضعه على الفول المستوي ونتركه شوية على النار علشا ن كله ييستوي مع بعض ويقدم بلهنا والشفا.

٦. لما يستوي نغرفة في طبق ونضع علية الزيت والكمون والليمون.

٧. طريقة عمل الطعمية او الفلافل، نضع الفول المنقوع والمصفى مع بصلة متوسطة وشبت وبقدونس، كسبرة و ثوم مع الملح، فلفل اسود، قرن فلفل حار ونضرب كل هذة المقادير مع بعض جيدا حتى تنعم وبعدين نضعها شوية في الثلاجة ساعة.

٨. بعدين نخرجها من الثلاجة ونعملها اقراص ونحمرها في زيت غزير وتقدم جنب الطحينة

٩. والفول المدمس والبيض المسلوق والجرجير، وبالف اية هنا وعافية.

اقتراحات فول مدمس وطعمية في البيت
ممكن نعملة بلزبدة بس وممكن بلثوم وزيت زيتون
ممكن بلدقة خل و ثوم وطاطم ومعلقة بقدونس
فية طرق كثيرة سنقدمها مع بعض ان شاء اللة



المصدر عالم المراة